Selamat Datang, Tetamu | Log Masuk.

CAJ PENGHANTARAN
JUMLAH KESELURUHAN

Sila tunggu...

BUDAK HOSTEL OTAKNYA SEWEL

  • BUDAK HOSTEL OTAKNYA SEWEL

RM 23.80 RM 28.00


Beritahu rakan anda...

KATEGORI BUKU
PENULIS HASRUL RIZWAN
PENERBIT BUKU FIXI
GENRE UMUM
BIL. HALAMAN 252
ISBN 9789670042978
Siapa tak kenal Blok Kolombia, asrama lelaki paling brutal di Sekolah Menengah Agama Haji Barokbah (SMAHAB)? 

Semasa minggu orientasi, suasana bertambah kecoh. The Kamjat Boys (Akhil, Mat Piah, Cupin dan Widad) menyahut cabaran pembuli paling kerek, Borhan. Cabarannya: Pecah masuk ke aspuri untuk mencuri sesuatu milik Zakiah Merican a.k.a crush Akhil. 

Mereka melakar pelan dengan teliti agar tak kantoi dengan warden. Tanpa pengetahuan yang lain, motif Akhil sendiri ada kaitan dengan dendam terhadap abang kandungnya Adam.  

Pelan jadi haru-biru bila muncul tantangan lain termasuk rasukan Sang Hanumang, seorang junior yang mirip monster Frankenstein, dan rahsia yang disimpan Zakiah sendiri. 

Malam yang bermula dengan edan bakal menjadi malam kebinasaan.

Hasrul Rizwan yang juga dikenali dalam dunia siber sebagai Mat Gorn, seorang blogger yang penyegan untuk menaik muat posting terbaru di manapiranha.blogspot.com. Dilahirkan di Mahang, Kedah dan dibesarkan di Melaka sejak kecil selama 16 tahun di sebuah Kem tentera Komando, Hasrul disajikan dengan aksi para tentera semenjak kecil. Bergelut melihat darah, bertarung hidup dan kaya dari segi selok belok ketenteraan menjadikannya seorang pencerita yang lantang.

Separuh umurnya dihiburkan di dalam kem bersama teman yang sama, berbual perkara yang sama dan bermain dengan permainan yang sama cukup membuatkan Hasrul untuk baligh awal dari masanya. Ya, Seorang cerpenis dalam genre Komedi hitam, satira, erotika dan juga bercorak fast paced. Murtad adalah cubaan pertamanya untuk keluar dari daerah cerpen yang telah bertahun beliau berkasih sayang.


KAMI JUGA MENCADANGKAN BUKU INI