Selamat Datang, Tetamu | Log Masuk.

CAJ PENGHANTARAN
JUMLAH KESELURUHAN

Sila tunggu...

VIDEOTAPE

  • VIDEOTAPE

RM 18.60 RM 21.90


Beritahu rakan anda...

KATEGORI BUKU
PENULIS ADIB ZAINI
PENERBIT BUKU FIXI
GENRE UMUM
BIL. HALAMAN 320
ISBN 9789670954851
Razak seorang remaja yang dibesarkan dalam keluarga yang toksik. Disebabkan itu, dia lebih banyak lari daripada masalah di rumah dengan mencari masalah di luar.

Sepanjang hidupnya, dia mengenali beberapa kawan yang dianggap sebagai darah dagingnya sendiri. Mereka mencari kegembiraan bersama dan mencari masalah bersama.

Suatu hari, ketika didenda untuk bersihkan sekolah, mereka terjumpa sebuah kaset video yang tersorok di bilik stor. Tanpa mereka sangka, isi kandungan videotape itu bakal mengubah nasib hidup mereka. Bersama-sama, mereka menyelongkar misteri ngeri di sebalik objek berteknologi kuno itu.

Menerusi proses ini, Razak pelajari erti persahabatan, percintaan, kehidupan -- dan kematian

Sewaktu Adib Zaini kecil, dia menyangkakan dirinya Superman apabila dia sakit perut akibat makan gula-gula berwarna hijau yang disangkakannya kryptonite. Selepas dia bijak sedikit, dia sedari dia hanyalah manusia biasa. Sejak daripada itu, dia mula sedar yang dunia realiti ini membosankan. Maka dia mula mencipta dunia-dunia lain di dalam mindanya.

Kini dia kongsikan imaginasinya dalam bentuk novel dan filem. ILUSANITI adalah imaginasi keduanya yang dikongsikan dalam bentuk novel; yang pertama ialah ZOMBIJAYA.


KAMI JUGA MENCADANGKAN BUKU INI