Selamat Datang, Tetamu | Log Masuk.

CAJ PENGHANTARAN
JUMLAH KESELURUHAN

Sila tunggu...

PONTENG

  • PONTENG

RM 16.90 RM 19.90


Beritahu rakan anda...

KATEGORI BUKU
PENULIS MIM JAMIL
PENERBIT BUKU FIXI
GENRE
  • PERSAHABATAN
  • REMAJA
BIL. HALAMAN 248
ISBN 9789670954912

Sekumpulan pelajar nakal di sebuah asrama berhasrat untuk ponteng sekolah untuk menonton konsert The National. Dengan liciknya Razaq, Azman, GM dan Haji berjaya mengumpulkan wang yang diperlukan untuk ke sana. Namun suatu petang ketika Haji masuk ke dalam bilik untuk memberitahu Razaq bahawa wang mereka telah dicuri, segalanya berubah dalam sekelip mata.

Rancangan asal untuk ke konsert kemudian bertukar menjadi sesuatu yang jauh lebih besar. Mereka berempat langsung tidak menyangka perjalanan mereka akan turut membabitkan pihak lain – termasuk pengawas, guru, Pejabat Pendidikan dan polis – lalu turut membongkar rahsia-rahsia gelap sekolah itu yang sudah lama terpendam.

Baca 2 bab awal di Wattpad!

Mim Jamil ialah seorang pelajar bidang perubatan dan penulis sambilan. Cerpennya pernah diterbitkan dalam buku antologi BOLA, KLCC, MALAM, CERPEN TERBAIK 2014 serta beberapa majalah dan laman sesawang. Setelah bermastautin di Dublin selama dua tahun setengah, kini dia menyambung pelajaran di Pulau Pinang. Dia menggemari buku, makanan, haiwan, muzik, sukan, kamera analog serta melihat pasportnya dicap oleh pegawai imigresen di luar negara. 


KAMI JUGA MENCADANGKAN BUKU INI