Selamat Datang, Tetamu | Log Masuk.

CAJ PENGHANTARAN
JUMLAH KESELURUHAN

Sila tunggu...

PECAH

  • PECAH

RM 17.00 RM 20.00


Beritahu rakan anda...

KATEGORI BUKU
PENULIS KHAIRULNIZAM BAKERI
PENERBIT BUKU FIXI
GENRE UMUM
BIL. HALAMAN 335
ISBN 9789671038413

Cetakan semula sempena PBAKL 2020.

'Bank CIMB Shah Alam' simpan harta. Herman, Alan, Radi, dan Don sempat lari dengan wang. Namun Alan ditembak pengurus bank. Parah. Mereka sepakat ke hospital.

'Rumah Seri Memori' simpan warga emas. Bakar -- sang penghuni dimamah dosa –- tiba-tiba tumbang. Hilang sedar. Lidya -– sang jururawat -– dan Dr Vivian gegas bantu. Mereka sepakat ke hospital.

'Hospital Tengku Ampuan Rahimah' simpan nyawa. Alan di wad kecemasan. Bakar di wad lelaki. Herman-Don-Radi mahu cabut namun terbantut. Kereta kandas, sedang Inspektor Paul tiba pantas. Pintu pagar hospital dikawal, mereka perlu cari akal.

Herman-Lidya cinta hati. Dalam denyut debar Herman; di celah kerunyut gebar Bakar; satu-persatu kisah terpokah. Satu-persatu PECAH.

Khairulnizam Bakeri dilahirkan di Kelantan. Kini kerap ulang-alik Machang – Shah Alam. Untuk apa? Cari hidup dalam dunia, cari dunia dalam hidup. Aktif dalam bidang pengucapan awam, khususnya debat. Pemilik blog Salah Taip ( dan pengicau acap di alam 140 aksara, Twitter. Percaya bahawa bahasa bukan untuk dilacur, bahkan untuk dilabur dan dilakur, agar jadi milik semua. Ya, termasuk kamu.


KAMI JUGA MENCADANGKAN BUKU INI