Selamat Datang, Tetamu | Log Masuk.

CAJ PENGHANTARAN
JUMLAH KESELURUHAN

Sila tunggu...

GOTHIK PUAKA EDAN

  • GOTHIK PUAKA EDAN

RM 12.70 RM 15.00


Beritahu rakan anda...

KATEGORI BUKU
PENULIS HASRUL RIZWAN
PENERBIT BUKU FIXI
GENRE
  • KOMEDI
BIL. HALAMAN 152
ISBN 9789672328117

ددنيا مودن کيني، ماءنسي سودە تيدق تاکوتکن هنتو دان ڤواک لاݢي. اي منجادي نورمل. هنتو٢ دکامڤوڠ ستوي منجالني کهيدوڤن بياسا بݢيتو جوݢ اورڠ کامڤوڠ يڠ مڽمبوت باٴيق کسموا هنتو دکامڤوڠ مريک تنڤا تاکوت دان رسه. ملاٴينکن مت کڤيڠ (هنتو راي)، بوستمام (ڤوچوڠ) دان تويو (تويول) يڠ سلالو ممبوات ککاچاوان دڠن کݢيلاٴن مريک يڠ تيدق ڤرنه براخير دالم کأداٴن هورو-هارا دان ملوچوکن.

***

Di dunia moden kini, manusia sudah tidak takutkan hantu dan puaka lagi. Ia menjadi normal. Hantu-hantu di Kampung Setoi menjalani kehidupan biasa begitu juga orang kampung yang menyambut baik kesemua hantu di kampung mereka tanpa takut dan resah. Melainkan Mat Keping (Hantu Raya), Bustamam (Pocong) dan Toyu (Toyol) yang selalu membuat kekacauan dengan kegilaan mereka yang tidak pernah berakhir dalam keadaan huru-hara dan melucukan.

Hasrul Rizwan yang juga dikenali dalam dunia siber sebagai Mat Gorn, seorang blogger yang penyegan untuk menaik muat posting terbaru di manapiranha.blogspot.com. Dilahirkan di Mahang, Kedah dan dibesarkan di Melaka sejak kecil selama 16 tahun di sebuah Kem tentera Komando, Hasrul disajikan dengan aksi para tentera semenjak kecil. Bergelut melihat darah, bertarung hidup dan kaya dari segi selok belok ketenteraan menjadikannya seorang pencerita yang lantang.

Separuh umurnya dihiburkan di dalam kem bersama teman yang sama, berbual perkara yang sama dan bermain dengan permainan yang sama cukup membuatkan Hasrul untuk baligh awal dari masanya. Ya, Seorang cerpenis dalam genre Komedi hitam, satira, erotika dan juga bercorak fast paced. Murtad adalah cubaan pertamanya untuk keluar dari daerah cerpen yang telah bertahun beliau berkasih sayang.


KAMI JUGA MENCADANGKAN BUKU INI