Selamat Datang, Tetamu | Log Masuk.

CAJ PENGHANTARAN
JUMLAH KESELURUHAN

Sila tunggu...

CERPEN REGINA IBRAHIM

  • CERPEN REGINA IBRAHIM

RM 15.20 RM 17.90


Beritahu rakan anda...

KATEGORI BUKU
PENULIS REGINA IBRAHIM
PENERBIT BUKU FIXI
GENRE
  • CERPEN
  • CINTA
  • GENDER
BIL. HALAMAN 228
ISBN 9789670954141

Oleh penulis novel bestseller PERJALANAN.

27 kisah kisah memaparkan situasi dan pergelutan manusia. Bagaimana mereka menghadapi kemelut hidup secara sinis, luka, duka dan jenaka. 

Ia cuba membawa pembaca ke alam hidup objek cerita secara ringkas dan mudah tanpa memohon sebarang rasa prejudis dalam bahasa yang tidak terlalu puitis ataupun akademik. Tiada kaitan dengan mana-mana insan yang hidup ataupun mati.

Bermula dengan kisah yang melibatkan identiti diri, seksualiti, pencarian hidup, kisah-kisah sakit mental hinggalah ke kehidupan suri rumahtangga yang kita anggap terlalu biasa. Kisah-kisah semasa yang sering kita dengar secara sipi-sipi sahaja sepanjang perjalanan hidup!

Regina Ibrahim seorang artis holistik yang dilahirkan di Bukit Mertajam pada 1964 dan merupakan bekas guru sekolah menengah. Beralih tumpuan kepada bidang pentas (mengacara majlis-majlis korporat) pada awal 90an. Beliau percaya pada kebebasan berkarya dan ketelusan apabila menulis dan melukis. Latarbelakang beliau di kampung dan pemerhatian dewasa beliau terhadap sifat manusia digarap dalam semua hasil karya. Masih lagi aktif di pentas dan sudah mula menulis panduan tentang transeksualisme di laman sosial dan buku-buku separa akademik. Perjalanan merupakan hasil fiksyen pertama yang diharap dapat membawa pembaca menilai kehidupan maknyah di Malaysia tanpa sebarang prejudis. 


KAMI JUGA MENCADANGKAN BUKU INI