Selamat Datang, Tetamu | Log Masuk.

CAJ PENGHANTARAN
JUMLAH KESELURUHAN

Sila tunggu...

BILA LARUT MALAM

  • BILA LARUT MALAM

RM 20.00


Beritahu rakan anda...

KATEGORI BUKU
PENULIS RIDHWAN SAIDI
PENERBIT MOKA MOCHA INK
GENRE UMUM
BIL. HALAMAN 160
ISBN 9789671066331
Antologi suntingan Ridhwan Saidi ini memuatkan sepuloh cerpen berhawa noktun, bersemangat giallo, noir dan kedetektifan; dari rahsia mistik atuk ke misteri kehilangan kunci rumah, dari dilema bunuh diri ke lamunan pengarang.
Mereka yang terlibat:
1) Maimun A. Hadi
2) Wan Nor Azriq
3) Shakir Amran
4) Ezzmer Daruh
5) Amaluddin Zhafir
6) Muhammad Yusof
7) Saat Omar
8) Ismail Suhadi
9) Asyraf Bakti
10) Mohd Azmen

Ridhwan Saidi dibesarkan di sekitar Lembah Klang memegang Ijazah Sarjana Muda Sains (Senibina) daripada UiTM. Beliau pernah bekerja bersama arkitek vernakular tersohor tanah air untuk menyedari bahawa perkembangan fikirasa senibina di negara ini juling. Beliau kemudian beralih menulis esei mengenai senibina dan sinema dan mula menghasilkan filem pendek

secara amatur. Filem-filem pendek beliau pernah ditayangkan di Malaysian Shorts, Filmmaker Anonymous, Maskara Shorties dan beliau baru-baru ini mewakili Malaysia di Filmapalooza 2011, Miami International Film Festival. Dunia penulisannya masih lagi berada pada tahap pra-matang melalui esei-eseinya yang terselit di dalam antologi Orang Macam Kita, New Malaysian Essays 2, dan terutamanya di blog Bin Filem dan samizdat terbitan beliau dan rakan-rakan. Ridhwan Saidi gemar berfoya-foya dengan idea.


KAMI JUGA MENCADANGKAN BUKU INI