Selamat Datang, Tetamu | Log Masuk.

CAJ PENGHANTARAN
JUMLAH KESELURUHAN

Sila tunggu...

TRILOGI NGERI #1: NGERI

  • TRILOGI NGERI #1: NGERI

RM 15.20 RM 17.90


Beritahu rakan anda...

KATEGORI BUKU
PENULIS GINA YAP LAI YOONG
PENERBIT BUKU FIXI
GENRE
  • PENYIASATAN
  • PERSAHABATAN
  • PSIKOTIK
  • REMAJA
BIL. HALAMAN 231
ISBN 9789670750682
Buku pertama dalam trilogi NGERI.

Joanne, Samuel dan Rehan tiga sekawan mahasiswa filem yang bercita-cita besar untuk maju sehingga ke Hollywood. Kegilaan mereka: menghasilkan skrip-skrip yang menampilkan pembunuhan sadis. 

Skrip-skrip mereka selalunya ditolak oleh profesor, yang merasakan ceritanya tak berasaskan logik. Namun, segalanya berubah menjadi menggerunkan apabila berlaku siri pembunuhan sebenar yang mirip skrip-skrip mereka. Trio itu saling mencurigai. Apabila pembunuhan semakin mendekati persekitaran universiti, keadaan bertukar cemas. 

Adakah pembunuh ngeri itu sememangnya salah seorang daripada mereka?


Muat Turun Bab Awal

Anak Malaysia berketurunan Cina, Gina Yap Lai Yoong, merealisasikan impiannya untuk menjadi seorang novelis apabila novel debutnya diterbitkan pada tahun 2010 di bawah nama pena Geena Edora. Ramai yang hairan mengapa Gina memilih untuk berkarya dalam Bahasa Melayu. Namun begitu, baginya bahasa hanyalah satu saluran untuk membuka cerita. Matlamatnya adalah untuk menjadi seorang penglipur lara yang petah bercerita.

Selain menulis novel, Gina juga merupakan seorang pereka grafik yang aktif dalam bidang pengiklanan. Dia juga menulis skrip untuk drama tempatan, siri kartun CingKus Blues dan lain-lain lagi. Maklumat lanjut di laman web www.ginayaplaiyoong.com


KAMI JUGA MENCADANGKAN BUKU INI