Selamat Datang, Tetamu | Log Masuk.

CAJ PENGHANTARAN
JUMLAH KESELURUHAN

Sila tunggu...

SUNYI

  • SUNYI

RM 18.60 RM 21.90


Beritahu rakan anda...

KATEGORI BUKU
PENULIS NURIL BASRI
PENERBIT BUKU FIXI
GENRE BACAAN UMUM
BIL. HALAMAN 360
ISBN 9789670954943

Herwin seorang yang banyak mulut dan dia tidak ingat masa lalunya. Memorinya hanya bergulir dalam waktu kini. Dia rasa itu biasa, sehinggalah dia sering didatangi mimpi dengan pelbagai gambaran dan suasana aneh.

Dan mimpi-mimpi itu adalah petanda bahawa dunia bakal kiamat. 

Dia bertemu dengan Aloysius, Lady Bazooka, dan Dona dalam waktu tegang, di mana penduduk bumi sudah menjadi tidak bertamadun. Undang-undang dan nilai matawang sudah terhapus setelah kecoh berita mengenai asteroid yang bakal menghentam. 

Jadi, Herwin ingin mencari keluarganya sebelum kiamat tiba, dan mereka memulakan advencer bersama. Dunia dibekalkan selama 45 hari sebelum ia berakhir menjadi sunyi sepenuhnya. 

***

Baca 5 bab awal di Wattpad!

Nuril Basri, lahir 14 Mac 1985 di Indonesia, adalah seseorang yang biasa saja. Selalu memiliki hasrat untuk menjadi pelayan restoran atau supermodel, tapi tidak pernah bermimpi menjadi seorang penulis. Meski demikian telah menerbitkan beberapa buku berbahasa Indonesia. Buku terakhirnya adalah Halo, Aku Dalam Novel (2009). Novelnya yang terbaru Dosa dianggap 'edgy' dan diterbitkan di Malaysia sebelum di Indonesia (dengan judul Bukan Perjaka).

KAMI JUGA MENCADANGKAN BUKU INI