Selamat Datang, Tetamu | Log Masuk.

CAJ PENGHANTARAN
JUMLAH KESELURUHAN

Sila tunggu...

KOMBO CEKIK + AMERIKA

  • KOMBO CEKIK + AMERIKA

RM 25.40 RM 29.90


Beritahu rakan anda...

KATEGORI BUKU
PENULIS RIDHWAN SAIDI
PENERBIT BUKU FIXI
GENRE
  • MINDFUCK
BIL. HALAMAN 500
ISBN 9789670374314
Kisah dua lelaki dalam satu buku.

CEKIK menceritakan Syed Warith, pemuda belasan tahun yang bersekedudukan dengan teman wanitanya Suria. Apabila Syed Warith mendapat panggilan telefon tentang kematian ayahnya di kampung, pelbagai rahsia terbongkar termasuk status sebenar hubungan antara dia dan Suria.

AMERIKA menceritakan Murshid Merican, seorang graduan arsitektur yang ingin menulis, tapi kehidupannya diganggu oleh pelbahai momen surreal. Dia mengembara sebentar ke Miami, Florida, dan ini juga sebahagian daripada proses pendewasaannya.

Muat Turun Bab Awal

Ridhwan Saidi dibesarkan di sekitar Lembah Klang memegang Ijazah Sarjana Muda Sains (Senibina) daripada UiTM. Beliau pernah bekerja bersama arkitek vernakular tersohor tanah air untuk menyedari bahawa perkembangan fikirasa senibina di negara ini juling. Beliau kemudian beralih menulis esei mengenai senibina dan sinema dan mula menghasilkan filem pendek

secara amatur. Filem-filem pendek beliau pernah ditayangkan di Malaysian Shorts, Filmmaker Anonymous, Maskara Shorties dan beliau baru-baru ini mewakili Malaysia di Filmapalooza 2011, Miami International Film Festival. Dunia penulisannya masih lagi berada pada tahap pra-matang melalui esei-eseinya yang terselit di dalam antologi Orang Macam Kita, New Malaysian Essays 2, dan terutamanya di blog Bin Filem dan samizdat terbitan beliau dan rakan-rakan. Ridhwan Saidi gemar berfoya-foya dengan idea.


KAMI JUGA MENCADANGKAN BUKU INI