Selamat Datang, Tetamu | Log Masuk.

CAJ PENGHANTARAN
JUMLAH KESELURUHAN

Sila tunggu...

JEPUN

  • JEPUN

RM 16.90 RM 19.90


Beritahu rakan anda...

KATEGORI BUKU
PENULIS LOKMAN HAKIM
PENERBIT BUKU FIXI
GENRE BACAAN UMUM
BIL. HALAMAN 292
ISBN 9789670954349

Perbualan kami berkisar mengenai politik Malaysia, dan Sarah menyatakan keraguan untuk balik ke Malaysia sesudah mendengar pelbagai berita yang kurang baik disebar di media sosial. Ramai juga bekas pelajar di sini yang memilih untuk terus bekerja di Jepun daripada balik ke Malaysia.

Perbualan kami serasanya aneh dan janggal kerana percampuran bahasa yang meluas digunakan secara rawak. Sarah sering kali bertukar bahasa dari Jepun, ke Melayu, ke Inggeris dan Melayu Sarawak. Apabila aku bertutur dengan Halim pula, dalam bahasa Melanau. Ya, dalam perbualan kami bertiga, kami bertutur dalam 5 bahasa sekaligus.

Kesimpulannya, kami masing-masing bersetuju, politik Malaysia kini agak menyedihkan.

Muat Turun Bab Awal

Lokman Hakim ialah jurutera awam lulusan ijazah dan diploma UiTM yang bosan akan hidup nomad. Berjinak-jinak dengan dunia muzik pada asalnya, menyertai band black metal, nu metal & alternatif rock selaku multi-instrumentalis amatur sebelum beralih angin kepada bidang penulisan setelah jemu menelaah bahan bacaan fiksyen dan faksyen yang tidak berkesudahan. Novel sulungnya Selamat Datang ke Narkisa diterbitkan oleh Roman Buku pada awal 2014. Retina ialah novel keduanya. 


KAMI JUGA MENCADANGKAN BUKU INI