Selamat Datang, Tetamu | Log Masuk.

CAJ PENGHANTARAN
JUMLAH KESELURUHAN

Sila tunggu...

BRAZIL

  • BRAZIL

RM 16.90 RM 19.90


Beritahu rakan anda...

KATEGORI BUKU
PENULIS RIDHWAN SAIDI
PENERBIT BUKU FIXI
GENRE BACAAN UMUM
BIL. HALAMAN 240
ISBN 9789670750576

Dalam menulis babak-babak travelog di dalam novel ini saya merujuk kepada nota yang saya tulis semasa di Brazil, resit-resit yang saya simpan, foto-foto dalam iPhone mengikut tarikh serta instagram. Tindakan saya bila difikirkan sebenarnya sedang memplagiat pengalaman saya sendiri. Saya sedang mencuri pengalaman hidup saya.

Muat Turun Bab Awal

Ridhwan Saidi dibesarkan di sekitar Lembah Klang memegang Ijazah Sarjana Muda Sains (Senibina) daripada UiTM. Beliau pernah bekerja bersama arkitek vernakular tersohor tanah air untuk menyedari bahawa perkembangan fikirasa senibina di negara ini juling. Beliau kemudian beralih menulis esei mengenai senibina dan sinema dan mula menghasilkan filem pendek

secara amatur. Filem-filem pendek beliau pernah ditayangkan di Malaysian Shorts, Filmmaker Anonymous, Maskara Shorties dan beliau baru-baru ini mewakili Malaysia di Filmapalooza 2011, Miami International Film Festival. Dunia penulisannya masih lagi berada pada tahap pra-matang melalui esei-eseinya yang terselit di dalam antologi Orang Macam Kita, New Malaysian Essays 2, dan terutamanya di blog Bin Filem dan samizdat terbitan beliau dan rakan-rakan. Ridhwan Saidi gemar berfoya-foya dengan idea.


KAMI JUGA MENCADANGKAN BUKU INI