Selamat Datang, Tetamu | Log Masuk.

CAJ PENGHANTARAN
JUMLAH KESELURUHAN

Sila tunggu...

ASRAMA

  • ASRAMA

RM 16.90 RM 19.90


Beritahu rakan anda...

KATEGORI BUKU
PENULIS MUHAMMAD FATRIM
PENERBIT BUKU FIXI
GENRE
  • SERAM
  • REMAJA
BIL. HALAMAN 288
ISBN 9789670374291
“Dahlia, hati-hati dengan ASRAMA ni.” Maria tiba-tiba merendahkan suaranya sambil menatap roman Dahlia.

“Kalau takat kau nak ingatkan aku pasal geng Queen yang macam syaitan tu, tak payah la.” Dahlia kurang senang dengan amaran Maria itu.

“Tak, maksud aku...”

Belum sempat Maria menghabiskan ayatnya, Dahlia meningkah. “Kau tengok aje nanti. Lambat ke, cepat ke, akan ada orang yang membalas perbuatan dorang semua tu nanti!” Dahlia bersuara dengan geram.

“Orang kita boleh lawan, tapi kalau yang lain payah sikit.” Maria membidas sambil mengambil daun-daun kecil di hadapannya.

Percakapan Maria membuatkan bulu roma Dahlia mengejut berdiri. “Kau ni, kalau tak cakap benda-benda pelik boleh?” kata Dahlia.

“Bagus la kalau kau faham maksud aku.” Maria senyum memandang Dahlia.

Muat Turun Bab Awal

MUHAMMAD FATRIM lahir di Beaufort, Sabah dan kini menetap di Kuala Penyu, Sabah. Mengambil jurusan Penulisan Kreatif di UiTM Puncak Perdana, Shah Alam (FITA) tanpa dirancang. Peminat novel Enid Blyton dan novel Melayu thriller ini mengibaratkan dirinya tersesat masuk ke dalam dunia penulisan kerana dia bukanlah seorang yang pandai mengarang.

Siapa sangka, dua semester belajar jurusan tersebut membuatkan beliau mula jatuh cinta pada penulisan lalu mencabar diri menulis cerpen pada tahun 2007 bersama surat khabar Sabah;Daily Express. Meskipun begitu, beliau pasti hobi menyalin lagu popular radio semasa zaman sekolah menengah dahulu merupakan titik tolak kepadanya untuk mula menulis. Miliki blog juga twitter (@muhammadfatrim). Asrama ialah novel pertamanya bersama Fixi.


KAMI JUGA MENCADANGKAN BUKU INI